collage.jpg

Aktivitetskalender

Velkommen til juni/juli nyhedsbrev 2024

                                                    

                                                 Listen to the wind and keep it simple             

Kære nyhedsbrevs læsere.

  1. juni midsommer og sommersolhverv

I sidste weekend 14 - 16. juni besøgte jeg igen Yxengaard i nordjylland, en smuk autentisk vikinge landsby midt i Tornby klitplantage, hvor skønne mennesker søgte ind til kærnen af sig selv med udesidning i plantagen sammen med nattens ånder og væsner, lyde og dufte. Efterfulgt af en både fysisk og mental udrensning i svedehytten.
Vikingehøvdingen Claus Gajhede har lavet en skøn svedehytte med islæt af både vikinge og indiansk stil.
Stedet er bestemt et besøg værd.
Link til stedet

Sommersolhvervs svedehytte ceremonien her på stedet den 21. blev også godt gennemført med skønne deltagere som også fik fuldmånens kraft med i deres udrensning og genfødsel.

Håber i alle har nydt solhvervet, årets længste dag da dagene nu bliver kortere ind til næste solhverv den 21. december. Denne lyse nat ændre sommerens kræfter, og ormene begynder at gnave i de saftige blade. Solen er nu påbegyndt sin rejse mod mørkets hav. Med midsommernætternes tågeslør og fugt er det også svampetidens flor af svampe der dækker skovbunden og har indtaget væltede træstammer med sin mangfoldighed af sporer.
Urterne er nu fyldt med jordens opadstigende safter og solens lys, og fra sankthans svækkes deres kraft. Ved midnatstid lige før fuldmåne plukker du dine urter.
Når solen står højest på himlen, går du til kilden, åen, søen eller havet, bader i vandet og lader dig tørre i solen.
Dette er/kan være en ny begyndelse til at forsætte denne følelse af at være en del af det store hele, mærke elementerne dag for dag, sommer, efterår, vinter og forår, og du vil mærke at du er lige så stærk og kraftfuld som alt andet levende.
"Dette var blot et forslag til dig som vil ændre livsstil/livskraft og tage brug af naturens livskraft ;)"

Jeg takker "den store ånd" for at jeg er blevet pladseret på dette unikke sted, hvor jeg er beriget med en fantastisk natur og dyreliv. Jeg sad for nogle dage siden og spejdede ud over landskabet og troede jeg så ræven jage på græsmarken, men synes den var enorm stor, så måtte lige hente kikkerten, wow - ja den er for stor til at være en ræv, den var rød og for lille til at være ulven. Så kom løsningen i godmorgen Danmark, hvor Sebastian Klejn var i studiet og fortalte der var opserveret tre sjakaler i Danmark.
Ahoooo råbte jeg, har været så beriget og velsignet at få lov til at se den ene af dem.
Se mere her


 
Nyd sommeren, gerne med en udesidning eller overnatte uder åben himmel og mærk magien fra alt levende, som vi jo selv er en lille bitte del af. Husk de`t, og rigtig god fornøjelse.

Jeg ønsker jer alle en fantastisk sommer med masser af gode oplevelser

 

 

                                                        

                                                                                     
                               
                                                      NYT PÅ SIDEN:

Min gode veninde Sabrina Glisborg er igang med en tre årig uddannelse som phytoterapeut hos Rikke Goerlich, Urteskolen. Hun vil fremover supplere mit nyhedsbrev med gode urte-fif.

                                       

Aloe Vera
Sommerferien venter lige om hjørnet og forhåbentlig får vi en dejlig sommer med masser af solskinstimer. Det tror jeg på

Jeg har valgt at nævne Aloe Vera plantens egenskaber i denne sommerudgave.

Oldtidens egyptere gav den navnet ”Udødelighedens plante”. De brugte planten til skønhedspleje. De smukke dronninger Cleopatra og Nefatitis skønhed siges at komme fra deres daglige brug af planten.

Der findes omkring 350 forskellige arter. De vokser i de tørre tropiske egne. Aloe Vera har været dyrket mange steder på kloden og er nu stort set overalt, hvor klimaet passer den: Sydeuropa, Algeriet, Marokko, Tunesien, Pakistan, Indien, Kine, Australien, Nigeria, Belize samt USA og på de Kanariske øer – og ja selv i vores egen vindueskarm her i Danmark.

I går var jeg til undervisning med bl.a. Kaktus-Kongen Jesper, som har drevet Avivir gennem mange år. Det var super spændende og nok også det der gav mig inspiration til, at skrive om denne helt igennem fantastiske plante fra Guds apotek.

Jeg tror de fleste af os kender effekten af Aloe Vera, hvis vi har eksem eller har en brandskade. Det er nemlig det planten er blevet brugt til altid. Men den har så mange andre egenskaber. Før jul var jeg selv så uheldig at få kogende vand ned over underarmen. Skejby satte en helingstid på omkring 1½ mdr. Jeg spurgte ind til brug af Aloe Vera. En læge sagde straks ”sæt i gang” og en anden rystede blot på hovedet af mig. Men jeg gik i aktion. Ikke for at fremhæve Avivir – men det blev deres produkt jeg gik i gang med og på 16 dage var huden helet uden synlige tegn på forbrænding.

Udvortes har plantesaften bakteriedræbende, karsammentrækkende og sårhelende egenskaber, som bruges til behandling af solskoldning, insektstik, eksem, irriteret hovedbund, strækmærker, brandsår og frostskader mm.

Saften/gel virker smerte- og kløestillende og kan også anvendes mod hæmorider og kløe ved endetarm. Skide godt

Indvortes har saften en let afførende effekt. Den beskytter maveslimhinden ved mavesår. Den beroliger en irriteret tyktarm. Den er svampe- og bakteriedræbende. Planten støtter sundheden i mave-tarm og hjælper med at fremme tarmens regelmæssighed. Den bidrager også til at vedligeholde kroppens slimhinder. Den holder huden frisk og bidrager til det naturlige forsvar mod mikroorganismer.

Og som sagt har planten været brugt som skønhedspleje i oceaner af tid. Du kan i dag købe ansigtscreme, bodylotion, solcreme, aftersun, gel til barbering, tandpasta mm. Du kan også købe Aloe Vera i kapsler.

Immunforsvaret er også glad for Aloe Vera. Planten hjælper med at øge modstandskraften ved psykisk belastning og har en gavnlig effekt ved træthed og den hjælper med at stimulere stofskiftet.

Udover at du kan have planten stående i din vindueskarm og bruge løs af den lækre gel – er der utallige produkter på markedet.
Rigtig mange produkter er langt fra gode nok. Der er tilført kemi for at bevare holdbarhed og for at kunne holde prisen nede. Jeg anbefaler, at I holder jer langt væk fra disse produkter.

Lidt opskrifter:

Insekt-gel
30 ml. Aloe Vera Gel
3 dråber æterisk citronelle-olie

Du kan bruge gel fra din plante eller du kan købe en tube Aloe-vera gel. Bland gel og æterisk olie i en lufttæt beholder. Brug gel når der er myg tilstede Myggene vil søge andre ofrer end dig.

Aloe Vera juice – 4 personer
1 blad Aloe Vera
4 økologiske citroner
1 tsk. Revet ingefær
8 dl. Vand

Tag gel ud af dit blad – pres saften ud af 4 citroner – riv lidt ingefær og tilsæt 8 dl. Vand. Det hele blendes eller piskes til klumperne fra gel er opløst i denne helsebringende drik.

Rigtig god sommer

 

              Tarotkortenes bud på dit stjernetegn                                           

Aktiviteter i juni/juli 2024

Der er jo ferietid og det gælder også for åbne arrangementer i juli.

Ny - og fuldmåne trommerejser/meditationer, starter op igen med 
nymåne søndag den 4. august og fuldmåne mandag den 19. august.

                      Jeg ønsker jer alle en fantastisk sommer.

Husk!!


Du kan være din egen tarot- og dyrekort fortolker og
lave dine egne oplæg Tarot og Dyrekort her 
Du skal blot lave et login, og følge vejledningen.
Det er dog en betalingsside hvor et korttræk koster kr. 1,-
du kan så lave et 7 korts oplæg for blot kr. 7,-.
Du kan gemme alle dine trækninger på "Min side" 


Du kan få en ½ times tarot- eller shamanistisk rådgivning på telefon for kr. 350,-
1 times Tarot- og eller shamanistisk rådgivning kr. 600,-
Shamanistisk healing og samtale Se mere her
Chakra rensning og healing Se mere her
Tromme healing/massage Se mere her
Trommebygnings kurser Se mere her
Svedehytte ceremonier Se mere her

 

                                                   

                                                                   Spætten:

                                                      Ideer - Udsmykning af hjemmet.
                                                                    

                                                                       21. juni - 22. juli

Spætten som totem - som kraftdyr kan den vise dig hvor vigtigt det er at have en tryg base.
Dette at kunne være dig selv, det gælder både i det fysiske, mentale og i de følelsesmæssige sfærer der omgiver dig. Den hjælper dig med de analytiske og vejledende tanker der kan være nødvendige i mange sammenhænge. De har forbindelse med blodet, og ejer evnen til at flyde frit, ligesom det gør i et sundt menneske. Den er virkelig nyttig at have med sig i nødsituationer.
Den ejer også evnen til at forstå sagens sande natur, og er god at have som ven.
Den ejer også evnen til at tage de rigtige beslutninger, hvis sagen det drejer sig om spidser til.

Yderlig betydning.
Spætten har en særlig hovedkonstruktion der gør at den kan tåle de stød det giver når den hakker i træerne for at kommunikere. Det skal oversættes til at uanset hvor mange gange man får et gok i nøden, kan det betale sig at prøve igen. En spætte i balance vil kunne finde overskud til at rejse sig igen og igen.
Livet kan gøre ondt, men med den selvtillid spætten udviser, vil den kunne lufte sin smukke fjerdragt når der er brug for det. Det skal lære dig om, selv om livet kan give hovedbrud, vil der altid være en grund til at prøve igen. Vælter træet hvor hulen er bygget, finder den et nyt træ at hakke i.

Det gode råd:
Brug den intuitive side til at træffe vigtige valg.